Az EGGER laminált faforgácslap

A laminált faforgácslap a bútorgyártás leggyakrabban használt alapanyaga. Kezdetben a tömör fa helyettesítésére és

a nagy mennyiségű felhasználói igény biztosítására fejlesztették ki.

 

Gyakoribb elnevezése a bútorlap, mely nem összetévesztendő a pozdorja lappal. A pozdorja nem más, mint a

kenderkötéskor a kender fás részeinek töredéke, kóccal vagyis csepüvel keveredve. A forgácslap gyártás kezdetén

(50-es évek) még a pozdorja volt a forgácslap-gyártás legfőbb alapanyaga, de ma már elenyésző.

 

A bútorlapok óriási előnye a nagy táblaméret (2800/2650*2070mm), a homogén struktúra, mérettartósság, a több száz

féle szín (dekorit), az egyszínűektől a fautánzatokon át a fém, kő és textil utánzatokig. Általános vastagság a 18mm,

(korábban 19mm), de a karcsúbb lapok a 8-10-12-16mm vastagok, míg a vastagabbak a 25, ill. a

duplungolt (2*18mm) 36mm bútorlapok.

 

Konyha_Laci_1

További előnye a bútorlapoknak, hogy nem kell felületkezelni, mert a gyári felületbevonás már elég erős,

hogy ellen álljon az általános igénybevételeknek (víznek, hőnek, kacolásnak).

Hátránya, hogy nem marható, és az éleit zárni kell.

 

 

Termék neve: Egger laminált faforgácslap (angol: melamine faced chipboard, rövidítve: MFC, MFPB, MFMDF, német: Melaminbeschichtete Spanplatte)
Típus: A laminált faforgácslap papírlaminát hőpréselésével, mindkét oldalán bevont, sima vagy mélynyomott felületű, dekoratív megjelenésű bútoripari és belsőépítészeti alapanyag.
Hordozóanyag: Hordozóanyag: finomfelületű E1 formaldehid emissziós osztályba tartozó P2 faforgácslap. Bevonóanyag: papírlmainát, aminoplaszt alapú műgyantával átitatott dekorpapír.
Alapanyag: 90% fenyő (luc,jegenye,erdei) + tölgy,nyár,bükk2800 (5610) mm
Táblaméret: 2800 x 2070 mm
Vastagság: 8,10,12,16,18,19,22,25,28,30,32,38 mm
Mérettűrés: (+/-) 0,3mm
Mennyiségi egység: m2
Minőséget ált. meghatározó szabvány: EN 312-2
Formaldehid kibocsátás: E1 (EN 120); (6,5mg HCHO/100g atro - 6,5% nedvességtartalomnál)
Felület: felületkezelt (melamin gyantával impregnált papírral borított felület). Részletes kategória megnevezések a táblázat után.
Nedvességtartalom: 5-7%
Sűrűség: 650 kg/m3; (EN 310) 11-15 N/mm2
Időjárásállóság: nem időjárásálló (egyes típusok vízálló ragasztásúak)
Termék előnyei: jó minőség, fantasztikus dekorok
Felhasználási területek: építőipar, bútoripar, belsőépítészet
Megmunkálás: szabás, fúrás, marás
Származás: Ausztria, Románia
Kiegészítők: élanyagok - melamin és biztonsági élzárók, élfólia, ABS, színazonos lakkozott HDF lap (hátfal), munkalapok

 

 Dekor (szín, fafaj) kategóriák

Semleges, neutrális uni dekorok

A fehér, a bézs, a szürke és a fekete, az időtlen dizájn klasszikus színei az elmúlt néhány évben egyre nagyobb népszerűségre tettek szert. Ezzel egyidejüleg igény van a természetességre és az eredetiségre. A meleg szürke és barna tónusok szintén jelentőségre tesznek szert, különösen a fadekorokkal kombinálva.

Zoom Termékek és Szolgáltatások pdf 12. oldala, mely ide kattintva megnyílik.

Zoom uni semleges
Természetes uni dekorok

A színek pasztell és a kréta tónusokba történő keverése természet által sugallt, barátságos légkört teremt. A tartózkodó színeket tökéletesen kombinálható a ST9 Perfekt Matt textúra matt megjelenésével.

Zoom Termékek és Szolgáltatások pdf 15. oldala, mely ide kattintva megnyílik.

zoom_uni_termeszetes
Intenzív uni dekorok

Az intenzív jellegű, fényes és feltűnő primer színek élénk hangsúlyokat hoznak létre. Ebben a dekorvilágban olyan színeket fog találni, amelyek telítettek is és enyhén áttetszőek is, ami a helyiségnek sajátos jelleget kölcsönözhet. Ezeknek az uni színeknek az intenzív hatása az ST15 Office textúrával mutatkozik meg a legjobban.

Zoom Termékek és Szolgáltatások pdf 17. oldala, mely ide kattintva megnyílik.

 Zoom uni intenzív
Klasszikus és modern fadekorok

A különböző fadekorok (pl. juhar, bükk, cseresznye) a legnagyobb sikerrel értékesített termékeink közé tartoznak. Ezeknek a termékeknek állandó helyük van a klasszikus belsőépítészeti tervezési stílushoz tartozó ZOOM kollekcióban, mind az otthoni, mind pedig az üzleti célú alkalmazásokban. Ezeknek a legnagyobb sikerrel értékesített, klasszikus termékeknek olyan újjabb, modern inertpretációt is kifejlesztettünk, amelyek könnyen kombinálhatók az uni színekkel.

Zoom Termékek és Szolgáltatások pdf 20. oldala, mely ide kattintva megnyílik.

 Zoom klasszikus
Autentikus fadekorok

A természet találkozik a dizájnnal. Amit a múltban hibának tekintettünk, azt most egyéninek és autentikusnak látjuk: a domináns csomókat, repedéseket és feltünő részeket tartalmazó fadekorok a belsőépítészet mai világába eredetiséget visznek be. Az új ST10 Authentic ZOOM felület megadja ezeknek a dekoroknak a tőlük várt, megfelelő, nyers, tapintható természetességet.

Zoom Termékek és Szolgáltatások pdf 30. oldala, mely ide kattintva megnyílik.

 Zoom authentic
Egzotikus fadekorok

A trópusi vagy fantázia fadekorok a mindennapok választékos alternatíváját képviselik. A klasszikus, egzotikus fafajták vörös tónusok felé tendálnak, számos modern egzotikus fafajta pedig fényesebb, vagy inkább a szürke tónusokat domborítja ki. az ST15 Office felület a fényes színeket emeli ki, az ST22 Matex pedig az egyenes vonalúan kefélt fa külső megjelenéséről és érzékeléséről gondoskodik.

Zoom Termékek és Szolgáltatások pdf 33. oldala, mely ide kattintva megnyílik.

 Zoom egzotikus
Artwood dekorok

Az Artwood kategóriába tartozó fadekorok saját valójukban a természetben nem fellelhetőek. Ezen dekorok feltűnő és domináns dekorképet hordoznak, melyek impozáns megjelenésüket leginkább nagy felületeken megjelenítve fejtik ki. A dekoroknak ebben a fantáziadús világában fémes hatású- és diszkréten elegáns fadekorok egyaránt fellelhetőek.

Zoom Termékek és Szolgáltatások pdf 36. oldala, mely ide kattintva megnyílik.

 Zoom artwood
Kőzet és ásvány dekorok

Ez a csoport mesterséges és természetes kőtípusok széles spektrumát tartalmazza autentikus reprodukciókban, a finom márványtól, a forrásvízi mészkőtől és a homokkőtől egészen az új dekorokig, például a tört olajpaláig. Ezek a dekorok fontos szerepet játszanak a belsőépítészetben és jelentősen befolyásolják a munkalapok tervezését. A kő és az ásványi anyag dekorok a belsőépítészeten belül is egyre nagyobb népszerűségnek tesznek szert, mind a belső ajtók, mind pedig a bútor-frontok tekintetében.

Zoom Termékek és Szolgáltatások pdf 39. oldala, mely ide kattintva megnyílik.

 Zoom kőzet
Used look dekorok

A használat, az időjárás hatását vagy a görbe repedések jeleit mutató anyagok tradicionális külső megjelenést kölcsönöznek a terméknek. Abban a világban, amelyben a hibamentes felületek a jellemzők, a Used Look anyagok életet és karaktert visznek a dizájnba. Ezek a dekorok a maguk tökéletlenségével a purizmussal (tisztasággal) és linearitással (egyenes vonalúsággal) éppen ellentétes hatást sugallnak.

Zoom Termékek és Szolgáltatások pdf 41. oldala, mely ide kattintva megnyílik.

 Zoom used look
Fémes dekorok

A valódi alumínium dekoritlemezek és a tökéletes fém reprodukciók a fa- és uni dekorokkal izgalmas kontrasztot képeznek. A hűvös klasszikus metálokon - pl. alumínium, rozsdamentes acél és titán - kívül a tervezésben jelentőségre tesznek szert az olyan metálszínek, mint a bronz, a láva és a kubanit. A gyöngyház-szerű felület és színvilág fémes hatást kelt.

Zoom Termékek és Szolgáltatások pdf 42. oldala, mely ide kattintva megnyílik.

 Zoom metál
Bőr és textíl dekorok

Az olyan puha, természetes anyagok, mint a textíliák és a bőr melegséget és lakályosságot képviselnek a modern belsőépítészet világában. Tökéletes megoldást kínálnak arra, hogy az üzleti célú helységeknek személyes jelleget kölcsönöznek. Ezek a dekorok a bőrerezésekkel vagy a textílszálakkal olyan külső megjelenést hoznak napvilágra, amely autentikus érzetét az ST10 Authentic struktúra alkalmazása teljesíti be.

Zoom Termékek és Szolgáltatások pdf 43. oldala, mely ide kattintva megnyílik.

 Zoom textíl

 

Raktárkészlet

A honlapunkon a termékek a gyártó/beszállító széles - adott esetben teljes - választékát mutatják. Raktárkészletünkön nincs a teljes választék, de minden a honlapunkon szereplő terméket - a beszállítások gyakoriságának köszönhetően - rövid időn belül beszerzünk. Az aktuális raktárkészletről érdeklődjön elérhetőségeink egyikén. Kollégáink szívesen állnak rendelkezésére.

Ajánlatkérés

Az alábbi űrlap kitöltésével bövebb információt kaphat termékeinkről. Kollégáink 48 órán belül a megadott elérhetőségek egyikén felveszik Önnel a kapcsolatot. Biztosítjuk, hogy az Ön által megadott adatokat a jövőben csak az ABH-System Kft. használja.

Személyes adatok:

A megjelölt mezők kitöltése kötelező!
*Név:
*E-mail cím:
Cégnév:
*Város:
*Telefonszám:

Ajánlatkérés részletei:

Kérjük ide írja le a megrendelni kívánt termék részleteit, mennyiséget, kiszállítás helyszínét, előzetes munkálatok jellegét, stb.

Fájl feltöltése:


Feliratkozás hírlevélre

Értesüljön első kézből újdonságainkról, akcióinkról: Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Név:
E-mail cím: