OLI-NATURA YACHT&TEAK OIL

Az Oli-Natura Yacht&Teak olaj univerzális, rendkívül hatékony, tartós UV ellenállású olaj kültéri használatra

 

Kültéri olaj Oli Yacht natur and teak 

 

OLI-NATURA jacht- és teakolaj

 

Időjárásnak ellenálló keményfaolaj UV-védelemmel a jachtfedélzetek, teraszok és kerti bútorok alapvető kezeléséhez és ápolásához.

 

 • Keményfa olaj a szabadban történő egyszerű használathoz
 • Időjárásálló és víztaszító
 • Mélyen behatol a fába, és hatékonyan véd az UV-sugaraktól, az időjárási viszonyoktól, az öregedéstől és szürküléstől
 • Használható kezeletlen, nyílt pórusú olajozott vagy újonnan csiszolt keményfa, egzotikus fa (beleértve a bangkirai, teak, eukaliptusz vagy akácfa) és puhafa esetén
 • Különösen alkalmas teraszok, medencekeretek, kerti bútorok és jachtfedélzetek számára

 

 

A TERMÉKRŐL

Védi a kültéri fát: A "Natural" és a "Teak" keményfaolaj OLI-NATURA Yacht & Teak Oil " védi a fát a naptól, az esőtől és az szürküléstől. UV-védelemmel ellátott, kemény és egzotikus fából készült kerti bútoroknak, teraszoknak, medencekereteknek és jachtfedélzeteknek, valamint nyomással impregnált puhafának időjárásálló felületet ad.

 

A természetes olajon alapuló, természetesen száradó olaj nem képez felületi réteget, inkább nyitott pórusú impregnálást képvisel, nem szakad le, nem pelyhesedik le és nem válik le, hanem mélyen behatol a fába és kitölti a kapillárisokat. Ez nagyon jó vízállóságot biztosít. A fa átjárható marad a diffúzió számára, és ismét felszabadíthatja a felszívódó nedvességet.

 

A "natúr" színtelen változatban a fa szemcséjét és színét különösen szépen hangsúlyozzák. Az enyhén pigmentált "teak" változat átlátszó színt kölcsönöz a fának. A pigmentek nem változtatják meg a fa rajzolatát és természetes színt adnak a felületnek. Ugyanakkor az UV-álló színpigmentek a lehető leghosszabb ideig segítenek ellensúlyozni a fa természetes színváltozásait.

 

Mindkét olaj mentes a biocid hatóanyagoktól, ezért felhasználható a beltérben lévő fához is.

OLI YACHT olaj

Fényesség mértéke: Természetes (A01397), teak (A01398)
Csomagolás méretek: 1 liter
Felhasználhatóság: 1-2 réteg. A hordozó nedvszívó képességétől függően 40-80 g / m² / 12-25 m² /
Eszközök: kefe, henger, ecset, rongy

 

Vizsgálati szabványok

 • DIN 71-3 (gyermekjátékok biztonsága)
 • DIN 53160 (nyál- és izzadságbiztos)
 • MENTES  formaldehid, aromás anyagok, biocidek, tartósítószerek, kobalt és oximoktól 

 

Az alkalmazás leírása

Feldolgozási javaslat: 

 • A fának tisztának, száraznak és zsírmentesnek kell lennie. Erősen szennyezett fa esetén célszerű először OLI-NATURA külső tisztítóval megtisztítani.
 • Ha szükséges, simítsa végig az fa felálló szálait és a durva területeket finom csiszolópapírral (220 szemcseméret) csiszolja végig.
 • Használat előtt a terméket alaposan rázza fel / keverje meg a tartályt. Öntsön 5-10 m² olajat szakaszonként (40-80 g / m² a nedvszívó képességtől és a fafajtától függően) a felületre, és azonnal egyenletesen és vékonyan terítse el ecsettel, vagy hengerrel száliránynak megfelelően.  
 • Miután hagytuk 20-30 percig száradni, polírozzuk az olajat pamutkendővel. Távolítsa el a felesleges olajat pamut ruhával. 
 • Ha a fa nagyon száraz, ismételje meg az alkalmazást a fent leírtak szerint. 

 

Szárítás: Az időjárástól függően 1-2 órán belül megszárad az anyag, és 2-3 nap után teljesen megkeményedik. Ez idő alatt óvja a víztől. 

 

Megjegyzés: Az olajba áztatott kendők / párnák a hő felhalmozódása miatt öngyulladhatnak! Ezért használat után azonnal tisztítsa meg, vagy tartsa víz alatt. Maga a termék nem öngyulladó.

 

Tisztítás és ápolás : Használja az OLI-NATURA Yacht & Teköl-t évente kétszer, vagy a frissítéshez és ápoláshoz szükséges mértékben. Tisztításhoz az OLI-NATURA kültéri tisztítószert javasoljuk.

 

NÉZD ÉS ÉREZD

Az »OLI-NATURA Yacht & Teak Oil« a »Natural« változatban nem pigmentált. Mindazonáltal a fa szemcse és színe egyértelműen hangsúlyozott. A színe nagyjából megfelel a kezeletlen nedves fa felületének.


Az »OLI-NATURA Yacht & Teak olaj« »Teak« változatban pigmenttartalmával kifejezetten a kemény és egzotikus erdőkhöz igazodnak, hogy stabilizálják és diszkréten támogassák a sötét trópusi erdők természetes árnyékát. A pigmentek fenntartják a fa szerkezetét és jobb UV-védelmet nyújtanak. 

A képeken különböző fafajok láthatók három változatban:

1) kezeletlen

2) olajozott "natúr"

3) Olajozott "teak"

Kültéri olaj vörösfenyőn Kültéri olaj bankirai   Kültéri olaj coumaru
Vörösfenyő bankirai coumaru
Kültéri olaj teak Kültéri olaj douglas
teak douglasfenyő

 

Színek: vörösfenyő, bankirai, coumaru, teak, douglas fenyő

Nagyításhoz kattints a képre.

 

MINŐSÉG

OLI YACHT olaj

Az "OLI-NATURA Yacht & Teak Oil" módosított növényi olajokon alapul, mint például lenmagolaj, orvosi minőségű izoparaffin, valamint ólom- és kobaltmentes szárítószerek.

 

Tudatosan tartózkodunk olyan kritikus anyagok használatától, mint a tartósítószerek, formaldehid, aromás anyagok, biocidek, kobalt-sók és oximok. 

 

A megkeményedett anyag ártalmatlan emberre, állatra és növényre. Megfelel a DIN EN 71-3 (játékok biztonsága) és a DIN 53160 (nyál és izzadásállóság) követelményeknek, kültéren és bent is használható. 

 

ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS

OLI YACHT olaj

Az olajozott fa idővel elszürkül. Ha vizuális okokból el akarja kerülni ezt az elszíneződést, rendszeresen frissítenie kell a természetes fa színét. Attól függően, hogy a fát mennyire éri szél, nap vagy eső, évente egyszer vagy kétszer újra kell olajoznia a fát. A védőhatás megújul, és a fa pórusait újból olajjal töltik fel. A fa gondozásának szükségességét jól jelzi, ha a vízállóság csökken, a felület durvábbnak tűnik, és a fa lassan szürkévé válik.

 

Az OLI-NATURA Yacht & Teak olaj felvitele előtt még a jól megőrzött és gondozott kerti bútorokat és teraszokat is meg kell tisztítani. Az " OLI-NATURA kültéri fatisztítóval " és egy ecsettel minden szennyeződést alaposan eltávolítunk és bő tiszta vízzel leöblítünk. Mindig a szálirány irányába dolgozzon, és hagyja jól megszáradni. A legjobb eredmény elérése érdekében csiszolja a nedvesség miatt felegyenesedett farostokat laposra csiszolópapírral, amíg a felület ismét sima nem lesz. Most söpörje le az összes csiszolási port, és törölje le az összes felületet nedves ruhával. 

 

Miután a felület megszáradt, vékonyan kenje be az olajat egy lapos ecsettel vagy ruhával minden oldalró. Mindig a száliány irányába fessen, és rövid expozíciós idő elteltével távolítsa el a felesleges olajat száraz, szöszmentes pamutkendővel. Erősen nedvszívó fák vagy nagyon viharvert felületek esetén az éjszakai szárítás után ajánlott az olaj második felvitele. Ugyancsak problémamentesen olajozható.

 

OLI-NATURA KÜLTÉRI TISZTÍTÓSZER

Yacht fedélzetek, teraszok és fából készült kerti bútorok intenzív alapos tisztításához.

 • Nagyon hatékony koncentrátum
 • Kezeletlen vagy olajozott fa, például kerti bútor, jachtfedélzet vagy terasz esetén használható  
 • Alaposan, gyorsan és kíméletesen megtisztítja a fa felületeket
 • Eltávolítja a zöld lerakódásokat
 • Enyhe szagú

kültéri tisztító

 

Az OLI-NATURA kültéri tisztító gyengéd, intenzív tisztító minden viharvert fafelülethez a szabadban. A piszok és a zöld lerakódások könnyebben meglazíthatók és eltávolíthatók anélkül, hogy megtámadnák a fát. 

 

Lépésről lépésre

 • A durva szennyeződéseket söpörje, tisztítsa le
 • Keverje össze a külső tisztítószert meleg vízzel 1: 4 arányban, és kefével vagy szivaccsal bőségesen vigye fel a fára
 • Körülbelül 20 perces expozíciós idő után lazítsa meg a szennyeződéseket és a zöld lerakódásokat. 
 • Végül öblítse le bő vízzel, és hagyja teljesen megszáradni. Mivel a fa ezt a kezelést követően kissé kimosódik, szükség esetén csiszolja le az álló fa szálakat és a durva területeket finom csiszolópapírral (220-as szemcseméret).
 • Szükség szerint felületezze fel OLI-NATURA Yacht & Teak Oil impregnálóval.

tisztítás

ÁPOLÁS ÉS TISZTÍTÁS

Az olajozott fa a szabadban is idővel elszürkül. Ha vizuális okokból el akarja kerülni ezt az elszíneződést, rendszeresen frissítenie kell a természetes fa színét. Ennek érdekében a felületet vízzel megtisztítják az "OLI-NATURA kültéir fatisztítóval", amelyet a szennyezettség mértékétől függően nylon kefével súrolnak a faerezet irányába. A kerti bútorok esetében célszerű finomított csiszolópapírral ismét röviden simítani az érdesített farostokat. Öblítés és szárítás után az " OLI-NATURA Yacht & Teak Oil" -t egyszer vagy kétszer kenjük be kefével, ecsettel, hengerrel vagy pamutszövettel. A hőmérséklettől függően 1-2 óra múlva porszáraz, 2-3 nap után pedig teljesen megkeményedik. Az újraolajozás problémamentesen lehetséges csiszolás nélkül. 

 

Raktárkészlet

A honlapunkon a termékek a gyártó/beszállító széles - adott esetben teljes - választékát mutatják. Raktárkészletünkön nincs a teljes választék, de minden a honlapunkon szereplő terméket - a beszállítások gyakoriságának köszönhetően - rövid időn belül beszerzünk. Az aktuális raktárkészletről érdeklődjön elérhetőségeink egyikén. Kollégáink szívesen állnak rendelkezésére.

Ajánlatkérés

Az alábbi űrlap kitöltésével bövebb információt kaphat termékeinkről. Kollégáink 48 órán belül a megadott elérhetőségek egyikén felveszik Önnel a kapcsolatot. Biztosítjuk, hogy az Ön által megadott adatokat a jövőben csak az ABH-System Kft. használja.

Személyes adatok:

A megjelölt mezők kitöltése kötelező!
*Név:
*E-mail cím:
Cégnév:
*Város:
*Telefonszám:

Ajánlatkérés részletei:

Kérjük ide írja le a megrendelni kívánt termék részleteit, mennyiséget, kiszállítás helyszínét, előzetes munkálatok jellegét, stb.

Fájl feltöltése:


Feliratkozás hírlevélre

Értesüljön első kézből újdonságainkról, akcióinkról: Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Név:
E-mail cím: